Aktuelt


Michael Ahlefeldt is "In The Gallery"

Kunstavisen 01-2015 Af Finn Storgaard

Lyse, lette, glade, stærke, kærlige, tunge, voldsomme, dristige farver på speed møder dig, når du går In The Gallery. Dronningens Tværgade 19.

Michael Ahlefeldt har brugt det sidste år på at finde en nye måde at angribe maleriet på. Som Picasso sagde : ” – jeg eksperimenterer ikke – jeg finder”. Michael Ahelfeldt: ”Hver morgen når jeg ser mit ansigt i spejlet – så fornemmer jeg hvilket aftryk jeg kommer til at sætte på lærredet i dag. Og hver dag har sit ansigt”.

Da jeg havde ro til at gense værkerne dagen efter ferniseringen (der var virkelig utroligt mange mennesker), trådte genkendelige former, ansigter, og figurer mere og mere frem. Det vil sige kunstneren dækker til og dækker til…tilskueren dækker af og dækker af…, det er som at få gaver, du skal pakke ud. Du ser på billederne og billederne ser på dig, du er ikke overvåget men iagttageren er iagttaget.

Til denne udstilling er der arbejdet med spartel lag på lag   - intuitivt spontant og tæt på, så der efterhånden kommer ansigt på kaos. Man kunne næsten kalde værkerne spejlbilleder på sjælens tilstande. En kommentar til levet liv , mennesker, der ikke er mere, fortrængte oplevelser og sindets vildveje. Livet har mange farver, og livet i billederne er mangefarvet. Og farverne giver sig ikke af med at sige komplimenter til hinanden.

Gå tæt på malerierne – gå på afstand af dem, - knib øjnene let sammen, så du får fokus, og giv dig tid, så får du meget ud af denne udstilling.

Der er også to eventyrsmukke billeder på kobbertrykspapir med farvepigment og to atagonister gips og saltvand, denne teknik giver et helt særligt udtryk – et univers; jeg fik den samme fornemmelse som da jeg som ungt menneske lå og kiggede op i evigheden. Med alderen forsvinder evigheden mellem fingrene på en, og så er det dejligt at gense den.

Udstillingen har fået titlen ”Seen – Unseen” og knytter sig til det rum inde i os som ingen andre for at se, og som vi selv skal anstrenge os for at få adgang til. Vi er én stor hemmelighed. 

MIchael Ahlefeldt is

En blufærdig maler -med et stærkt udtryk

Kunstavisen 01-14 Af Mia Kobbernagel

"In The Gallery" er et forhodsvis nyt galleri, som åbnede i maj 2012. Et modigt galleri! Modigt fordi galleriet er åbnet i Dronningsen Tværgade midt i et minefelt af andre gallerier. Galleriet er kommet rigtigt godt fra start med flere spændende debutantudstillinger. Galleriet har en forkærlighed for det fotografiske medie, men udstiller også andre former for kunst og med et godt øje for nye kunstnere, Michael Ahelfeldt (f. 1965) bor og arbejder på Egeskov. han er kendt som en travl forretningsmand, og han har lagt et stort arbejde i at gøre Egeskov til et yndet mål for besøgende. Alligevel har Michael Ahlefeldt formået sideløbende at dyrke sin passion for kunst, selvom denne passion dog hidtil kun har været kendt i mindre kredse.

Han har dog gennem årene modtaget undervisning af kunstner Ellen Madsen i Hadsund samt RAH Craig Ron i Perth, Skotland. Ahlefeldt har desuden studeret på Accademia Italiana i Firenze, Italien, samt på Fyns tegne-og maleskole i Odense. Han har kunstmalerne John Olsen og Lars Nørgaard som mentorer. Michael Ahlefeldt interesserer sig også for jagt. Èn af disse jagtdage skulle vise sig at få en særlig betydning. Med på jagten var en god ven som kender til Michael Ahlefeldts arbejde med kunst. Han fortæller om billederne til en anden deltager som tilfældigvis kender " In The Gallery's" ejer. Sammen lykkes det at overtale Michael Ahlefeldt til at udstille.

Michael Ahlefeldt maler og tegner i et levende og abstrakt formsprog og gerne på store lærreder. Farveholdningen i værkerne spænder fra dystre til de helt lyse toner med dynamiske og insisterende penselstrøg. De store værker er malet med akryl i mange lag og viser tydeligt, at kunstneren har fundet sit eget udtryk og ståsted. Abstrakte væker, ja det er det! Men jeg forstår godt, hvorfor kunstneren har kviet sig ved at udstille. Værkerne er malet over lang tid og de store stemningsforskelle har tydeligvis henvisning til og livsreflektioner over det, som er Michael Ahlefeldts historie - helt privat.

Et hidtil gemt kunstnerisk talent, som nu endelig og glædeligt lader sig møde af omverdenens blikke. Efter godt tyve år som flittigt arbejdende kunstner har Michael Ahlefeldt nu besluttet at gøre sin debut hos "In The Gallery".


 

Michael Ahelfeldt, Kunstavisen 01 2014

"Kunsten gør mig glad" - opslag fra Billedbladet januar 2014